TERMOSISTEMUL SI PASTRAREA FATADEI

Vă recomandăm să vă alocaţi câteva minute pentru a înţelege mai bine avantajele termoizolaţiei. Nu doar pentru că, astfel, puteţi economisi mai mulţi bani, ci şi pentru că vă ajută să vă bucuraţi mai mult timp de casa dumneavoastră.
O temă fierbinte: eficienţa energiei
Economisirea energiei va deveni din ce în ce mai importantă. Rezervele de petrol şi gaze nu sunt inepuizabile, astfel încât costurile cu energia, şi aşa ridicate, vor creşte şi mai mult în viitor. În plus, dioxidul de carbon care se formează la ardere, în dispozitivele
de încălzire, afectează mişcările atmosferice şi pune în pericol mediul înconjurător. Pentru a asigura şi în viitor un nivel calitativ al vieţii cât mai ridicat, este recomandat să
economisim energia. La aceasta, puteţi contribui şi dumneavoastră, prin intermediul sistemelor de termoizolaţie. 
Termoizolarea faţadei, realizată profesional, este cel mai efficient mod de a scădea  semnificativ consumul de energie al clădirii.

Termoizolarea faţadei este cea mai eficientă metodă de a reduce costurile

An de an, puteţi economisi până la 50% din energia pentru încălzire printr-un sistem
termoizolant. Astfel, nu doar portofelul dumneavoastră câştigă, ci şi mediul înconjurător, deoarece aveţi nevoie de mai puţin gaz sau energie electrică pentru a vă încălzi în zilele reci.

Un climat plăcut în locuinţă

În cazul în care temperatura părţii interioare a unui perete exterior este cu doar
două grade sub temperatura camerei, se poate foarte uşor crea impresia că se formează
curenţi de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din cameră se răceşte şi coboară spre podea.
Se formează o circulaţie neplăcută a aerului. Pe pereţii reci ai încăperilor, se formează, de
asemenea, şi apa de condens. În acele locuri, se poate forma mucegai periculos. O bună
izolaţie a faţadei înlătură aceste probleme. Aceasta asigură ca, în zilele cu îngheţ, temperature de pe partea interioară a peretelui să rămână la temperatura camerei. Acest lucru vă conferă o stare de confort termic şi asigură un climat sănătos al încăperii.

Păstrarea substanţei, creşterea valorii

Spre deosebire de o tencuială simplă, un sistem termoizolant este o adevărată protecţie a substanţei construcţiei. Reduce variaţiile de temperatură din zidărie, cauzate de starea vremii şi anotimp. În plus, protejează de umezeala din exterior, care, în combinaţie cu îngheţul, poate conduce cu uşurinţă în viitor la crăpături ale tencuielii şi la alte stricăciuni. De asemenea, se previne şi formarea de alge şi muşchi pe pereţii exteriori. Astfel, un sistem termoizolant creşte valoarea casei dumneavoastră. Clădirile cu consum
scăzut de energie oferă şanse mai bune de închiriere şi vânzare.

Un sistem de termoizolaţie face ca orice casă să fie mai frumoasă

Odată cu montarea unui sistem de termoizolaţie, veţi creşte valoarea casei şi, din punct de vedere optic, o veţi face mai atractivă. Sistemele moderne de termoizolaţii vă oferă o multitudine de posibilităţi de amenajare şi vă pot îndeplini toate cerinţele.

Termoizolaţia pe timpul verii

În casele slab izolate, poate să fie insuportabil de cald din cauza supraîncălzirii faţadei. Cu condiţia ca suprafeţele de fereastră să nu fie prea mari şi să dispună de o protecţie solară, în casele bine izolate căldura soarelui este oprită prin intermediul stratului exterior
de izolaţie. Casele sunt, deci, atât iarna cât şi vara, îmbrăcate corespunzător prin intermediul sistemelor termoizolante.

Toate avantajele oferite de termoizolaţia profesională, la un loc:


 economie de energie de până la 50%
 protejarea mediului prin reducerea drastică a emisiilor de substanţe nocive
 nivel ridicat de calitate a locuirii datorită absenţei umezelii şi mucegaiului
 creşterea evidentă a valorii clădirii
 ideală pentru menţinerea structurii construcţiei
 valorizarea optică prin intermediul structurilor de tencuieli şi vopsele

Componentele termosistemului
1. Adeziv:
Materialul adeziv şi de spăcluit realizează monolitizarea între stratul suport şi materialul termoizolant. Pentru fiecare variantă de material izolator există un adeziv optim .
2. Materialul termoizolant:
Materialul termoizolant respectiv impiedică emanarea căldurii înspre exterior. Sunt disponibile mai multe variante, care se întind de la polistiren până la biologica plută, cu grosimi de 50 mm, 80 mm şi 100 mm.
3. Diblurile:
Poate fi necesară o consolidare mecanică suplimentară lipirii. Aceasta depinde de stratul suport.
4. Stratul de armare:
Masa de şpaclu armată cu ţesatura textilă din fibre de sticlă are sarcina de a impiedica formarea fisurilor în stratul de armare, cauzate de tensiuni provocate de dilatarile termice

5. Finisajul :

Ultimul strat aplicat termoizolatiei are rol de a proteja termosistemul ,cat si de aspect.Daca in urma cu 4 5 ani se folosea tinci-ul protejat de vopsea lavabila de exterior (cauciucata), acum tendinta este spre tencuielile decorative sau clasicul praf de piatra cu care au fost finisate majoritatea cladirilor de locuinte (blocuri) din Romania.Tencuielile sunt preparate pe diferse culori si granulatii in functie de producator sau se pot aplica vopsele lavabile de exterior pentru a nuata suprafata izolatiei cu aspectul initial al cladirii( lavabil aplicat pe praful de piatra)